Agilitykoulutukseen liittyvät tiedustelut

seurakoirakerho@gmail.com

Agility

Agility on vauhdikas ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Koirien tulee olla terveitä, terverakenteisia ja normaalipainoisia, sillä agility on koiralle fyysisesti raskas laji. Agilityn parissa koirakon yhteistyö kehittyy, fyysinen kunto kohenee sekä koira saa älykkyyttä ja toimintakykyä edistävää harjoitusta. Alkeisopetuksessa keskitytään koiran ja ohjaajan yhteistyön kehittämiseen sekä esteiden oikeaan ja turvalliseen suoritustapaan. Lajia harrastettaessa tehdään yleensä lyhyitä ja pidempiä harjoitteita koirakon tason mukaan. 

Yhdistys pyrkii järjestämään 1-2 alkeis- ja pohjataitokurssia vuosittain kysynnän ja resurssien mukaan. Kursseista ilmoitetaan seuran netti ja facebook sivuilla. Perustaidot osaaville koirakoille voi kysellä ryhmäpaikkoja agility-yhteyshenkilöltä. 

Tokokoulutukseen liittyvät tiedustelut

hssk.tokotmk@gmail.com

Toko

Toko eli koirien tottelevaisuuskoulutus on erittäin hyödyllistä kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevaisuuskoulutus antaa myös hyvän pohjan kaikkien muiden koiraharrastuslajien aloitukseen.

Toko:ssa voi myös kilpailla jos halua ja innostusta riittää. Kilpailuja kutsutaan tottelevaisuuskokeiksi. Kokeessa testataan ohjaajan ja koiran välisen yhteistyön ja koulutuksen tulosta.

Yhdistyksessämme tottelevaisuuskoulutusta järjestetään useissa eri ryhmissä. Järjestämme pentu- ja arkitottelevaisuuskursseja sekä viikkokoulutuksina koulutusta kilpailemaan tähtääville koirakoille.

Kilpailemaan tähtääville koirakoille pyrimme myös järjestämään laadukasta valmennusta ulkopuolisten kouluttajien toimesta.

Yhdistyksessämme harjoittelee useampia rally-toko ryhmiä. Jos rally-toko kiinnostaa niin ota yhteyttä laijvastaavaan.

Rally-Tokokoulutukseen liittyvät tiedustelut

hssk.rallytoko@gmail.com

Rally-toko

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Laji sopii myös mainiosti yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, iloiseen temppujen opettamiseen ja aktivointiin. Sitä on helppo harjoitella itsekseen myös kotona ja lenkkien ohessa.

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä.


Näyttelykoulutukset

Yhdistys järjestää näyttelykoulutusta yksittäisinä koulutuksina tai kursseina. Ilmoitamme koulutuksista seuran netti- ja facebook sivuilla.

Lisätietoja näyttelytoimikunnan yhteyshenkilöltä
hssknayttelytmk@gmail.com

Sivun kuvat: Johanna Raki, Minna Halonen