TOKO

Toko eli koirien tottelevaisuuskoulutus on erittäin hyödyllistä kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevaisuuskoulutus antaa myös hyvän pohjan kaikkien muiden koiraharrastuslajien aloitukseen.

Toko:ssa voi myös kilpailla jos halua ja innostusta riittää. Kilpailuja kutsutaan tottelevaisuuskokeiksi. Kokeessa testataan ohjaajan ja koiran välisen yhteistyön ja koulutuksen tulosta. Kokeen alimman luokan, alokasluokan, liikkeistä monet kuten luoksetulo, mukana seuraaminen ja paikallaan odottaminen, ovat hyödyllisiä kaikissa tilanteissa koiran kanssa toimiessa. Ylemmät luokat sisältävät vaativampia liikkeitä.

Yhdistyksessämme tottelevaisuuskoulutusta järjestetään useissa eri ryhmissä. Järjestämme pentu- ja arkitottelevaisuuskursseja sekä viikkokoulutuksina koulutusta kilpailemaan tähtääville koirakoille.

Kilpailemaan tähtääville koirakoille pyrimme myös järjestämään laadukasta valmennusta ulkopuolisten kouluttajien toimesta.

Tokokoulutukseen liittyvät tiedustelut