Agility

Agility on vauhdikas ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Lajin aktiiviharrastaminen tulisi aloittaa sitten kun koiran luusto on täysin kehittynyt.

Agilityssä koira ohjataan suorittamaan esteistä koostuva rata mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Ohjaaja käyttää apunaan liikettä, kehon kieltä ja ääntä. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä. Lajia voi harrastaa omaksi iloksi ja koiran aktivoimiseksi, mutta siinä voi myös kilpailla aina MM-tasolle asti.

Agilityn ratatyypit jaetaan agility- ja hyppyrataan ja radalla on tyypillisesti 18 – 22 suoritettavaa estettä. Koirat jaetaan säkäkorkeuden perusteella kolmeen kokoluokkaan: mini-, medi- ja maxi- luokkaan.

Agilityn parissa koirakon yhteistyö kehittyy, fyysinen kunto kohenee sekä koira saa älykkyyttä ja toimintakykyä edistävää harjoitusta.
Alkeisopetuksessa keskitytään koiran ja ohjaajan yhteistyön kehittämiseen sekä esteiden oikeaan ja turvalliseen suoritustapaan. Lajia harrastettaessa tehdään yleensä lyhyitä ja pidempiä harjoitteita koirakon tason mukaan.
Agilityä voi harrastaa rodusta riippumatta, myös sekarotuisen koiran kanssa.

Yhdistys pyrkii järjestämään 1-2 alkeisryhmää vuosittain kysynnän ja resurssien mukaan. Alkeisryhmistä ilmoitetaan seuran netti ja facebook sivuilla. Perustaidot osaaville koirakoille voi kysellä ryhmäpaikkoja agility-yhteyshenkilöltä.


Lisätietoja: http://www.agilityliitto.fiAgilityyn liittyvät tiedustelut